OVALA --- Este supranumita forma ideala. Aceasta fizionomie va accepta in general toate coafurile. De recomandat sa alegeti coafuri care va lasa fata libera si s anu va intre in ochi.  ( aceasta forma a fetei poate purta orice tip de breton). Pentru par scurt, se recomanda o coafura putin buclata, cu parul putin mai lung la spate.

 

ROTUNDA ---- Scopul unei coafuri pentru o fata rotunda este sa o subtieze.Un breton tinut drept pe frunte nu va avantaja. Cel mai bine este sa purtati bretonul dat intr-o parte, ondulat, foarte filat, sau strans pe spate. Trebuie sa adaugati volum in crestetul capului pentru impresia de alungire. Sunt indicate perucile scurte, putin ondulate si cu bretonul flexibil, sau drepte mai lungi de barbie si foarte filate . De va recomand tunsorile asimetrice.

PATRATA ---- Scopul este sa indulcim trasaturile unghiulare ale acestui tip de fata. Putem realize acest lucru prin coafuri care sa evidentieze obrajii (perciuni), breton filat tuns intr-o parte, parul tinut mai mult desfacut, drept si filat sau usor ondulat astfel incat parul sa mascheze colturile mai proeminente ale maxilarului.

PARA ---- Scopul este sa largim fruntea si sa micsoram barbia. Cele mai potrivite coafuri sunt cele cu mult volum in partea de sus si zona tamplelor si filate la varfuri. Bretonul poate fi purtat pe o parte, sau tuns drept cu o linie care ajunge la tample, astfel incat sa obtinem volum in partea de sus. De evitat cofuri crete sau ondulate care dau volum in zona barbiei.

INIMA ---- Spre deosebire de forma para, acestui tip de fata trebuie sa ii oferim mai mult volum in partea barbiei , a gatului, si a umerilor . Bretonul este indicat fie drept fie ondulat, purtat pe o parte sau tuns asimetric. Lungimea ideala este deasupra umerilor, tunsoarea tip bob este recomandata sau daca va place parul mai lung si ondulat, atunci trebuie ondulat doar in partea de jos pentru a da volum barbiei.

FATA ALUNGITA --- Scopul este sa adugam volum in partile laterale in zona ochilor, tamplelor si obrajilor. Bretonul mai lung si drept, care sa cada peste partile laterale, adaugand astfel volumul dorit. Puteti purta parul drept, cret, ondulat, sau cum doriti, acest lucru oferind un echilibru al lungimii fetei. Parul scurt si ondulat este ideal pentru acest tip de fata.


De retinut ca absolut orice produs alegeti, acesta va fi tuns (daca este nevoie), coafat, ajustat de catre dumneavoastra sau de noi. Coafurile nu vor arata la fel la doua persoane diferite. Fiecare poate sa mai tunda sau sa aranjeze perucile, mesele si extensiile, asa cum simte.